Tips tegen overmatig zweten

Zweten is normaal. We zweten bij warmte, beweging en sporten, spanning en emoties. De zweetproductie door de kliertjes op onze huid speelt een rol in de temperatuurregeling van het lichaam. Alhoewel zweten normaal is, kan veel zweten vervelend aanvoelen. U kan last krijgen van zweetplekken en geuren.

Enkele tips op een rijtje wat u zelf kan doen.

Tip 1: Persoonlijke hygiëne
Was u oksels regelmatig (tot meerdere keren per dag) met een PH-neutrale zeep. Op die manier krijgen de bacteriën minder kans om een reactie aan te gaan.

Eucerin Ph5 Waslotion

Eubos compact wastablet

Tip 2: Draag geen synthetische kleding
Kleding van synthetische stoffen (zoals nylon en polyester) houden het zweet gemakkelijk vast. Stoffen zoals katoen en linnen zijn meer luchtdoorlatend, wat minder zweten zal veroorzaken.

Tip 3: Voorzichtig met cafeïne, alcohol en pittig eten
Cafeïne, alcohol en pittig eten laten de lichaamstemperatuur stijgen. Door te zweten wordt de temperatuurstijging van het lichaam gecontroleerd.

Tip 4: Gebruik een anti-transpirant
Een anti-transpirant verhindert het zweten in tegenstelling tot een deodorant dat de vervelende geurtjes bij het zweten maskeert.

Axitrans roller

Gebruik

Axitrans Lotion

Gebruik

Tip 5: Deodorant met OF zonder aluminiumzouten
De aluminiumzouten in de deodorant worden opgenomen door de zweetklieren waardoor de poriën van de huid worden afgesloten. Op die manier wordt zweten geblokkeerd. Deodorant bestrijdt geurtjes en transpiratie.

Caudalie

Louis Widmer

Vichy

Tip 6: 2-in-1 formule

OY Deo wash zeep met deo werking

Gebruik

OY Deo scrub = scrub met deo werking

Gebruik

Tip 7: Okselpads
Okselpads worden aan de binnenkant van een kledingstuk geplakt. De pads zijn vochtabsorberend waardoor ze zweetvlekken voorkomen en de kleding beschermt.

1-2 Dry Okselpads

Gebruik

Tip 8: Voorkom stress
Een belangrijke oorzaak van okselzweet is stress. In stressvolle situaties worden er hormonen en adrenaline vrijgesteld in het lichaam waardoor we meer gaan zweten. Alhoewel het niet altijd evident is, probeer stress zo veel mogelijk te vermijden.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info