Product in de kijker: Nitrate shot - in samenwerking met Jonathan Goudeseune

Ik ben Jonathan Goudeseune, fervent hardloper en afkomstig uit Ieper. In samenwerking met Apotheek Lamoot zal ik jullie in deze blog mijn ervaring en toelichting delen over verschillende producten die mij zowel in het dagelijks leven, als tijdens mijn sportbeoefening ondersteunen.

Nitrate shot

Nitraat (voornamelijk afkomstig uit rode biet) wordt in het lichaam omgezet in nitriet en nitriet wordt op zijn beurt weer omgezet in stikstof-monoxide.

Stikstof-monoxide zou voor betere doorbloeding van de spieren zorgen waardoor je ook meer zuurstof kunt opnemen, wat tijdens zware inspanningen van meer dan 5 minuten heel belangrijk is. Vooral interessant voor duursporters zoals ik dus!

De meeste sporters drinken dit onder de vorm van rode bietensap. Het is echter bewezen dat een inname van ongeveer 800mg nitraat per dag gedurende 3-7 dagen voor een belangrijke wedstrijd ideaal is voor getrainde sporters!

800mg aan nitraat komt ongeveer overeen met 1 liter bietensap, wat heel veel is. Daarom heeft 6D een nitraatconcentraat gelanceerd, genaamd de “Nitrate shot”.

Één shot van 60ml bevat 500mg nitraat. Zo’n twee shots per dag volstaat dus. Met andere woorden: veel aangenamer dan een liter bietensap! Het is aangeraden om een laatste shot in te nemen 2-3u voor de start van de wedstrijd.

Gedurende de laatste 7 dagen voor het Belgisch kampioenschap 10km op de piste hield ik mij aan twee Nitrate shots per dag.

Opgelet! Bij het innemen van bietensap en/ of Nitrate shots kan je last krijgen van maag-en darmklachten. Het is dus aanraden om zeker niet meer dan de aanbevolen hoeveelheid in te nemen.
Ook een roodkleurige urine en/of stoelgang is niet uitgesloten. Dit is echter niet schadelijk!

Ja, ook ik ervaar de roodkleurige neveneffecten van nitraatinname!

Vooraleer je kiest om het supplement te gebruiken, is het aangeraden om dit eerst even te overleggen met je huisdokter en/of apotheek. Zo kan je bij de behulpzame mensen van Apotheek Lamoot en Homedi terecht voor al jouw vragen!

Afbeelding: 6D Sports Nutrition

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info