eerst water de rest komt later

Brandwonden worden ingedeeld in drie groepen naar gelang de ernst: eerste, tweede en derdegraads. De ernst van de brandwond is afhankelijk van de diepte van de verbranding en de grootte van de wond. De genezing van tweede- en derdegraadsbrandwonden kan moeizaam verlopen. Dit heeft voor de patiënt zowel fysieke als emotionele gevolgen. Bij OrthoShop zijn drukkleding, siliconentherapie en drukmaskers te verkrijgen om de ontwikkeling van het litteken te remmen en de genezing te bevorderen.

Drukkleding

Drukkleding is elastische, op maat gemaakte kledij die nauw aansluit op het lichaam van het brandwondenslachtoffer. Het oefent een bepaalde druk uit op het lichaam van de patiënt met als doel de overproductie van littekenweefsel te voorkomen en de ontwikkeling van het litteken af te remmen. Er wordt pas met drukkleding gestart wanneer de brandwonden genezen zijn. Drukkleding heeft, naast een positief effect op het litteken, nog verschillende andere voordelen. Het vermindert jeuk, voorkomt oedeem en beschermt de huid tegen pijn bij het stoten.
Hoe lang de drukkledij precies gedragen moet worden hangt af van patiënt tot patiënt. Gemiddeld is dit anderhalf tot twee jaar. De drukkleding wordt normaal gezien dag en nacht gedragen. Het kan ook gedragen worden in combinatie met siliconen (verbanden, pleisters, masker).

Siliconentherapie

Silicone werkt verzachtend en bevordert de genezing van het littekenweefsel. Het creëert een vochtig milieu en verweekt daardoor de onderliggende huidstructuren waardoor de roodheid van het litteken vermindert, het litteken soepeler wordt en de jeuk en pijn vermindert.
Siliconeverbanden zijn bij ons te verkrijgen. Ook de combinatietherapie, namelijk drukkleding met silicone, kan bij ons verkregen worden.

Drukmaskers

Een drukmasker remt, net zoals drukkleding, de ontwikkeling van het litteken. Drukmaskers worden gebruikt bij gezicht- en halsverbrandingen. De drukmaskers worden bij ons vervaardigd met silicone dat een verzachtende en helende werking heeft op het litteken. Door de druk genezen de brandwonden beter.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info