Een stap vooruit in het beroep apotheker

Evolutie in het beroep

De taken van de apotheker zijn de voorbije jaren flink uitgebreid, althans het takenpakket wordt meer afgebakend.
De apotheker krijgt meer en meer het vertrouwen van de patiënt en dit omwille van de nauwe betrokkenheid rond de gezondheid van de patiënt. Het begrip ‘Huisapotheker’ wordt hiervoor ingevoerd en is meer dan ooit belangrijk voor een goed medicatiebeleid waarbij de patiënt centraal staat.

Medicatieschema

Elk gebruik van een geneesmiddel, voedingssupplement en aandoening wordt in kaart gebracht onder de vorm van een medicatieschema. Dit schema zorgt voor een veilige aanpak bij elke wijziging of toediening van een geneesmiddel.
De huisapotheker is er dus voor een betere opvolging van de chronische patiënt.

Daar teken ik voor!

Het is nu wel zo dat de patiënt altijd de toelating moet geven aan de apotheker onder de vorm van het tekenen van een overeenkomst zodat de patiënt een therapeutische relatie opstart met zijn apotheker.

Weekbox

Wij kunnen een stap verdergaan in deze relatie door in samenspraak met de huisarts de geneesmiddelen klaar te zetten voor de patiënt. Het voordeel hierbij is dat de patiënt slechts de hoeveelheid medicatie in huis heeft als nodig en dat hij voor de vooropgestelde periode van bijvoorbeeld een week zich nooit zorgen hoeft te maken over stockbreuk, foute medicatie,….
Dit alles onder het toezicht van…de huisapotheker.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info